آکادمی شریف مهر

پوش نوتیفیکیشن چیست ؟ + 3 استراتژی استفاده از آن

پوش نوتیفیکیشن چیست

پوش نوتیفیکیشن چیست + استراتژی استفاده از آن

در این مقاله می‌خواهم سیر تا پیاز پوش نوتیفیکیشن چیست را مخصوصا در اندروید برای شما توضیح دهم. در اکثر این سال‌هایی که در حوزه برنامه نویسی اندروید فعالیت داشته‌ام هیچ وقت نرسید که بشود اهمیت پوش نوتیفیکیشن در اندروید را نادیده گرفت.

پوش نوتیفیکیشن چیست ؟

ابتدا با این سوال شروع کنیم که اصلا پوش نوتیفیکیشن چیست ؟ احتمالا شما هم در موقعیتی قرار‌گرفته اید که هنگار کار با گوشی موبایل خود یکدفعه یک اعلانی یا پیامی از بالای گوشی به پایین آمده باشد و بخواهد به شما پیام مهمی را بدهد .

این همان نوتیفیکیشن است . البته نوتیفیکیشن صرفا برای سیستم‌عامل و برنامه های اندروید نیست و شما حتی در وب‌سایت ها هم میتوانید آن را ببینید .

اهمیت استفاده از پوش نوتیفیکیشن چیست ؟

حالا که فهمیدیم پوش نوتفیکیشن یک اعلان یا پیام از طرف یکی از اپلیکیشن هایی که نصب کردیم یا حتی خود سیستم عامل است , بهتر است برسی کنیم که پوش نوتیفیکیشن دقیقا چه کاربردی دارد ؟ چرا مهم است ؟

حتما شما هم مثل من اپلیکیشن خاصی را نصب کرده اید و تا مدت‌ها شاید ماه‌ها اصلا به آن سر نزدید . در این مواقع کاربر هیچ فایده‌ای برای صاحب اپلیکیشن ندارد .

حتی ممکن است بعد از مدت زیادی که چشم کاربر به اپلیکیشن خورد , از آنجایی‌که مدت زیادی استفاده نکرده است با خود بگوید خب چرا پاکش نکنم ؟

ما از پوش نوتفیکیشن استفاده میکنیم تا کاربر برنامه را فراموش نکند . از پوش نوتیفیکیشن استفاده میکنیم تا اخبار خیلی مهم مثل بروزرسانی ها را به کاربر برسانیم . از آن استفاده میکنیم تا کاربر های فعلی را حفظ کنیم .

هزینه جذب یک کاربر جدید خیلی بیشتر از حفظ کاربر‌های فعلی است .

البته یک سری‌ها مثل خود بنده در سال‌های گذشته از نوتیفیکیشن با ارسال اعلان‌های تبلیغاتی درآمد داشتم . الان این کار هم از‌نظر گوگل پلی و هم از‌نظر کافه بازار خلاف قوانین است .

تاثیر پوش نوتیفیکیشن بر درآمد برنامه

همان‌طور که تا به الان فهمیده‌اید نوتفیکیشن یا ارسال اعلان‌ها باعث تعامل بیشتر کاربر با برنامه شما می شود . این مسئله تاثیر مستقیمی بر درآمد برنامه شما دارد . در ویدیو ۳ روش کسب درآمد از برنامه اندروید انواع روش‌ها را برسی کردیم .

اگر پلن درآمد زایی برنامه شما پرداخت درون برنامه‌ای و یا مخصوصا تبلیغ درون برنامه‌ای باشد , شاید در همان روز ارسال نوتیفیکیشن افزایش درآمد را ببینید . وقتی کاربر بر روی نوتیفیکیشن کلیک کند و وارد برنامه شود قطعا تبلیغات را هم می‌بیند .

هر وقت که برای کاربران نوتیفیکیشن میفرستم همان روز یک افزایش درآمد از طریق تبلیغات را می‌بینم .

یکی از راه‌های افزایش درآمد پرداخت درون برنامه‌ای یا تبلیغ درون برنامه‌ای سر زدن مجدد و فعالیت کاربر بعد از نصب برنامه است .

استراتژی صحیح استفاده از پوش نوتیفیکیشن

حالا که فهمیدیم پوش نوتیفیکیشن چیست و اهمیت آن را هم درک کردیم باید بدانید که استفاده از آن اصلا ساده نیست . شاید در ظاهر وارد سرویس دهنده مورد نظر شوید و به سادگی بتوانید اعلان خود را ارسال کنید ولی قوانینی وجود دارد که باید آن‌ها را رعایت کنید .

عدم رعایت این قوانین و استراتژی‌ها در بدترین حالت به قیمت از دست دادن کاربر‌ها و در بهترین حالت بازدهی کمی را از ارسال اعلان مورد نظر می‌گیرید . در زیر برخی از این قوانین را باهم برسی می‌کنیم . تمامی آن‌ها از چندین سال تجربه در حوزه برنامه نویسی اندروید بدست آمده است .

۱ – نوتیفیکیشن تبلیغاتی نفرستید

تا جایی که می‌توانید به هیچ عنوان نوتیفیکیشن تبلیغاتی نفرستید . این کار در ابتدا باعث ریزش و حذف برنامه توسط کاربر‌هایی که با زحمت جذب کرده‌اید می‌شود . در قدم بعدی ممکن است برنامه شما در مارکت اندرویدی تعلیق و حتی حساب توسعه دهندگی شما مسدود شود .

طبق قوانین اکثر مارکت‌های اندرویدی , نوتیفیکیشن برای مطلع کردن کاربر در رابطه با برنامه‌ای که نصب کرده‌ است بوده و نه بیشتر .

۲- ساعت ارسال نوتیفیکیشن

زمان ارسال نوتیفیکیشن خیلی مهم است . بسته به جنس کاربران , سن کاربران و بسیاری موارد دیگر باید در ساعات خاصی از روز ارسال کنید . ساعت می‌تواند بسته به موضوع اعلان متفاوت باشد .

به صورت کلی بین ساعت ۱۲ تا ۱۳ به علت صرف ناهار , استراحت , کار با گوشی موبایل و ساعت های ۱۷ تا ۱۹ و البته ۲۱ تا ۲۳ که کاربر‌ها بیشتر از گوشی موبایل استفاده می‌کنند , می‌تواند زمان‌های مناسبی باشند .

با چند بار ارسال می‌توانید این ساعات را برای برنامه خودتان بسته به میزان کلیک روی نوتیفیکیشن و بازدید مشخص کنید . برای مثال ساعت ۴ صبح برای اکثر اپلیکیشن‌ها زمان مناسبی نیست .

۳ – تعداد ارسال نوتیفیکیشن

مسئله بعدی این است که ما دقیقا چند نوتیفیکیشن در هفته یا ماه ارسال کنیم . اینکه شما نوتیفیکیشن تبلیغاتی نمی‌فرستید دلیلی بر آن نیست که زیاد بفرستید .

ارسال بیش از حد نوتیفیکیشن یا باعث می شود کاربر اپلیکیشن را حذف کند و یا باعث می شود که کاربر دیگر اهمیتی به نوتیفیکیشن‌های برنامه شما ندهد .

پیشنهاد من حداقل یک نوتیفیکیشن و حداکثر سه عدد در هفته است . کمتر از یک عدد در هفته ممکن است باعث فراموشی برنامه شما شود . اما عدد ۳ عدد در هفته بسته به موضوع برنامه شما می‌تواند بیشتر و یا کمتر باشد .

البته این‌ها بدون محاسبه نوتیفیکیشن های طبیعی و درون برنامه ای شما است .

از چه سرویسی استفاده کنیم ؟

خلاصه بگویم اصل مطلب برای پیاده سازی پوش نوتیفیکیشن در اندروید سرویس فایربیس گوگل است . اما فایربیس به تنهایی کمی دشوار و محدود است . سرویس های مختلفی وجود دارند که جدای از رابط کاربری بهتر و استفاده آسان تر , امکانات بیشتری را به فایربیس برای ارسال نوتیفیکیشن اضافه می کنند .

برای پیاده سازی نوتیفیکیشن در هر سرویسی باید مراحلی که قبلا در فاران لرن در ویدیو پیاده سازی فایربیس گفته شده است را طی کنید . در زیر چندین سرویس مختلف را باهم برسی می‌کنیم .

دقت کنید تمامی اینها نیازمند این هستند که ابتدا فایربیس را پیاده کنید .

قبلا در فاران لرن پیاده سازی سرویس بچ را توضیح داده‌ام اما ظاهرا هزینه دار شده است . سرویس پوشه هم هزینه دار شده است . سرویس وان سیگنال هم خیلی وقت پیش ایرانیان را تحریم کرد . تا جایی که می‌دانم سرویس نجوا هم هزینه دارد .

تنها سرویس رایگان , امن و مورد اطمینان فعلا سرویس اپ متریکا است . البته سرویس پوش پل هم هست که بعد از هزینه دار شدن پوشه متولد شد و یک جورایی فرزند پوشه است . ارسال یک اعلان در روز در پوش پل ظاهرا رایگان است .

دقت کنید هزینه لزوما بد نیست . هزینه ممکن است پایداری آن سرویس در آینده را تضمین کند .

جمع بندی

ابتدا فهمیدیم پوش نوتیفیکیشن چیست . بعد فهمیدیم که اهمیت آن و تاثیر آن بر درآمد برنامه چقدر است ؟ سپس استراتژی‌ها و نکات تجربی و آماری را در هنگام استفاده از آن برسی کردیم .در انتها هم پیش‌نیاز پیاده‌سازی آن و سرویس‌های مختلف رایگان و غیر رایگان را به شما معرفی کردم .

راستی در آموزش جامع برنامه نویسی اندروید با کاتلین پیاده سازی نوتیفیکیشن فایربیس به صورت تخصصی تر آموزش داده می شود.

امیدوارم مقاله پوش نوتیفیکیشن چیست به دردتان خورده باشد . موفق باشید .

خروج از نسخه موبایل