امید شریف مهر

بهترین زبان برنامه نویسی اپلیکیشن چیست؟ از جاوا و فلاتر تا کاتلین و ری اکت و …

اگر در حوزه برنامه‌نویسی فعالیت می‌کنید و یا به این امر علاقه‌مند هستید، احتمالاً به دنبال یک زبان برنامه نویسی اپلیکیشن می‌گردید که تمام نیازهای شما را برطرف کند و از سوی دیگر کار با آن آسان باشد. خوشبختانه امروزه زبان‌های برنامه‌نویسی تنوع بسیار زیادی پیدا کرده‌اند، اما همین تنوع می‌تواند یک عامل سردرگم کننده برای اکثر افراد باشد. اکثر زبان‌هایی که جهت ساخت اپلیکیشن به کار می‌روند ساختار خاص خود را دارند و به همین جهت یادگیری آن‌ها نیازمند پشت سر گذاشتن دوره‌های گوناگون آموزشی است. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری را در این زمینه به شما عزیزان ارائه کنیم.

اگر هیچ گونه آشنایی با برنامه نویسی ندارید پیشنهاد میکنیم مطلب برنامه نویسی چیست را بخوانید.

بهترین زبان‌های برنامه‌نویسی اپلیکیشن کدام‌اند؟

جستجو برای یافتن بهترین زبان برنامه نویسی اپلیکیشن امری بی‌پایان است. با رشد تکنولوژی همه زبان‌هایی که می‌شناسیم روز به روز پیشرفته‌تر می‌شوند و همین موضوع می‌تواند برگزیدن یک گزینه را در بین آن‌ها دشوارتر کند؛ اما در هر صورت باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم و بر اساس اولویت‌بندی‌های خود نسبت به انتخاب یک زبان هدف اقدام کنیم.

یک زبان برنامه‌نویسی باید از جدیدترین تکنولوژی‌های روز بهره ببرد، به راحتی قابل‌استفاده باشد، اکثر عملگرهای موردنیاز در آن به کار گرفته شود و بتوان اپلیکیشن‌های مختلف را با سرعت بالایی در آن کامپایل کرد. بررسی و تجزیه و تحلیل این موارد درباره هر یک از زبان‌های برنامه‌نویسی به ما اجازه داده است تا از بین گزینه‌های مختلف موجود در این زمینه شش مورد اصلی را تعیین کنیم.

جاوا؛ بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن برای همه

جاوا؛ بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن برای همه

جاوا یک زبان برنامه نویسی اندروید و ios است که محبوبیت فوق‌العاده بالایی دارد. تقریباً تمامی متخصصان حوزه برنامه‌نویسی با این زبان و نحوه کارکرد آن به طور کامل آشنایی دارند. جاوا حتی پیش از به وجود آمدن این دو سیستم‌عامل محبوب نیز برای ساخت اپلیکیشن‌های مخصوص تلفن‌های غیرهوشمند (dumb phones) به کار گرفته می‌شد.

فلاتر؛ راحت ترین زبان برنامه نویسی اندروید

برخی راحت ترین زبان برنامه نویسی اندروید را فلاتر می‌دانند. شاید بپرسید که دلیل این امر چیست؟ در پاسخ باید بگوییم که فلاتر به صورت اختصاصی توسط شرکت مادر اندروید یعنی «گوگل» توسعه یافته است. فلاتر از همان ابتدا یک اس – دی – کی به منظور تولید اپلیکیشن‌های موبایل بود و هر ساله بر میزان استفاده از آن افزوده می‌شود.

باید به این نکته اشاره کنیم که زبان برنامه نویسی اپلیکیشن فلاتر خود یک نوع framework از زبانی با نام دارت است. بسیاری از ابزارهای مورد استفاده در دارت حتی برای فلاتر نیز مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. کتابخانه‌های فلاتر بزرگ و مناسب هستند و می‌‌توانند پاسخی برای نیازهای شما باشند.

کاتلین

یکی دیگر از گزینه‌های عالی برای توسعه اپلیکیشن (به خصوص برای اندروید) کاتلین است. کاتلین را باید یک نوع جاوای توسعه یافته دانست. در واقع اگر قصد ساخت اپلیکیشن را دارید، اما دوست ندارید از جاوا استفاده کنید و یا امکانات آن را مناسب نمی‌دانید، بهتر است به سراغ کاتلین بروید و آن را به عنوان یک گزینه مهم در نظر داشته باشید. کاتلین زبان ساده‌ای محسوب شده و برای کسانی که قصد دارند به تازگی وارد بازار کار شوند، توصیه می‌شود. کاتلین از سوی گوگل نیز به عنوان یک زبان پیشرو و قابل‌اعتماد به شمار می‌رود و بارها از آن صحبت شده است.

ری اکت نیتیو؛ یک زبان برنامه نویسی اندروید و ios با کیفیت بالا

زبان برنامه نویسی اپلیکیشن ری اکت توسط غول بزرگ شبکه‌های اجتماعی یعنی فیسبوک ایجاد شد. ری اکت نیز یک نوع فریمورک اختصاصی به شمار می‌آید و در لایه زیرین آن می‌تواند اثر زبان‌هایی همچون جاوا اسکریپت را به خوبی مشاهده کرد. این زبان برنامه نویسی برای افرادی که قصد دارند یک برنامه را برای سیستم‌عامل‌های مختلف تولید کنند، انتخاب بسیار خوبی شناخته می‌شود.

این موضوع منجر بدان خواهد شد که هزینه‌های توسعه اپلیکیشن برای شرکت شما به شکل چشمگیری کاهش پیدا کند. فیسبوک و شرکت متا به صورت مداوم از این زبان پشتیبانی می‌کنند و کتابخانه‌های آن را گسترش می‌دهند؛ به همین دلیل است که همواره باید آن را به عنوان یک زبان مناسب و معتبر معرفی کرد.

ابجکتیو سی

Objective C یکی از برادرخوانده‌های زبان C ++ محسوب می‌شود که می‌تواند برای تولید اپلیکیشن‌های موبایل نیز به کار رود. اگر به سراغ یک زبان برنامه نویسی اپلیکیشن برای سیستم‌عامل آی او اس می‌گردید، می‌توانید به سراغ ابجکتیو سی بروید. چنانچه قبلاً از زبان‌هایی همچون سی پلاس پلاس و سی شارپ استفاده کرده باشید، یادگیری این زبان نیز برایتان جذاب خواهد بود. ابجکتیو سی یک زبان شی‌گرا است، میزان اشکالات ساختاری بسیار کمی دارد و به همین جهت می‌توان برنامه‌های مختلفی را با سرعت بالایی در آن توسعه داد.

سویفت

از نظر اکثر افراد، بهترین زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن‌های ای او اس و آیپد او اس، زبان برنامه نویسی سویفت (swift programming language) است. این زبان برنامه‌نویسی همین چند سال پیش و در یکی از کنفرانس‌های جهانی توسعه‌دهندگان اپل (WWDC) معرفی شد. برنامه‌هایی که با کمک سویفت نوشته می‌شوند با کمک یک ابزار خاص تحت عنوان Rosetta حتی روی سیستم‌عامل مک او اس نیز قابل‌استفاده هستند.

نکته مهم در زمان انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی

به منظور برگزیدن بهترین و مناسب‌ترین زبان برنامه نویسی اپلیکیشن باید به پلتفرم مدنظر خود نیز توجه داشته باشید. اگر قصد دارید برای سیستم‌عامل آی او اس اپلیکیشن خاصی را تولید کنید بهتر است به سراغ زبان‌هایی بروید که به صورت اختصاصی برای این زبان مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، شرکت اپل برای سیستم‌عامل آی او اس و آیپد او اس به‌کارگیری زبان برنامه‌نویسی خود با نام سویفت را پیشنهاد می‌کند.

برخی از زبان‌های برنامه‌نویسی به شکل کراس پلتفرم عمل می‌کنند. منظور از کراس پلتفرم (cross platform) آن است که زبان مدنظر به وسیله یک ابزار به نام ترانسپایلر به صورت اتوماتیک برای سیستم‌عامل‌های مختلف (معمولاً آی او اس و اندروید) کامپایل می‌شود. در این حالت دیگر لازم نیست برای هر یک از این سیستم‌عامل‌ها از یک زبان برنامه‌نویسی جداگانه در جهت ساخت اپلیکیشن مورد نیاز خود استفاده کنید.

چطور این زبان‌ها را یاد بگیریم؟

یکی از مهم‌ترین مواردی که در زمان انتخاب زبان برنامه نویسی اپلیکیشن به آن توجه می‌شود، نحوه یادگیری زبان مدنظر است. اگرچه برخی زبان‌های مورد استفاده در این زمینه شباهت‌هایی با هم دارند، اما همان‌طور که در ابتدای متن گفته شد، هر یک از آن‌ها دارای ساختار اختصاصی خود هستند. همین امر منجر بدان می‌شود که یادگیری هر کدام از آن‌ها نیازمند آشنایی با فاکتورها و راهکارهای جدید باشد.

بهترین روش موجود به منظور یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف آن است که در دوره‌های آموزشی مربوط به آن‌ها شرکت کنید. در این دوره‌های آموزشی، مفاهیم کلی این زبان‌ها و همچنین نحوه کار به طور کامل به شما یاد داده می‌شود. علاوه بر این مورد، با انجام تمرین‌های گوناگون دقیقاً یاد می‌گیرید نحوه به‌کارگیری هر یک از آ‌ن‌ها به چه شکل است.

در کنار دوره‌های آموزشی می‌توانید از کتب معتبر نیز بهره ببرید. امکان خرید کتب فیزیکی و یا کتاب‌هایی که به شکل PDF در سطح اینترنت عرضه می‌شوند نیز وجود دارد و این شما هستید که باید از بین آن‌ها گزینه‌های قابل‌قبولی را انتخاب کنید. با رعایت همین نکات ساده، شما نیز می‌توانید به یک برنامه‌نویس حرفه‌ای در حوزه ساخت اپلیکیشن‌های موبایل تبدیل شوید.

یادگیری این زبان‌ها چقدر طول می‌کشد؟

مدت زمان موردنیاز برای یادگیری یک زبان برنامه نویسی اپلیکیشن برای همه کاربران یکسان نیست. در واقع نمی‌توانیم بگوییم شما فلان زبان را تنها در چند هفته به طور کامل یاد می‌گیرید. مدت زمان موردنیاز جهت آشنایی و به‌کارگرفتن هر یک از زبان‌های محبوب موجود در این زمینه بستگی به موارد مختلفی دارد. اولین مورد تأثیرگذار در زمان یادگیری برنامه نویسی را باید دشواری کلی آن زبان برنامه نویسی دانست. طبیعتاً یادگیری برخی از زبان‌ها به دلیل مباحث گوناگون مربوط به آن‌ها و همچنین ساختار متفاوتشان ممکن است بیشتر از بقیه به طول بینجامد.

دومین موردی که در این رابطه اثرگذار است، میزان مهارت و تلاش خود شما محسوب می‌شود. هرچه برای یادگیری زبان دلخواه خود بیشتر تلاش کنید، آن را سریع‌تر یاد خواهید گرفت. این موضوع حتی در مورد پیچیده‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی نیز صدق می‌کند و تنها مربوط به یک گزینه خاص نیست؛ بنابراین اگر می‌خواهید به موفقیت برسید و از این طریق کسب درآمد کنید، باید به شکل شبانه‌روزی تمرینات و آموزش‌های خود را مرور کنید.

سخن پایانی

اپلیکیشن‌ها نقش بسیار مهمی در زندگی همه ما ایفا می‌کنند. ساخت این برنامه‌های جذاب نیازمند آشنایی با زبان‌های برنامه‌نویسی مختلف است؛ زبان‌هایی که به ما اجازه دهند در سریع‌ترین زمان ممکن به هدف نهایی خود دست پیدا کنیم. امروزه می‌توان از زبان‌های برنامه‌نویسی متعددی بهره برد.

انتخاب مناسب‌ترین زبان برنامه نویسی اپلیکیشن برای شما به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. به هر روی، از بین زبان‌های محبوب در این رابطه باید از مواردی همچون کاتلین، فلاتر جاوا، سویفت و… یاد کنیم. شایان ذکر است که پلتفرم مدنظر شما (اندروید و یا آی او اس) نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید تا به پرسش‌هایتان پاسخ دهند.

خروج از نسخه موبایل