امید شریف مهر

دو زبانه کردن اپلیکیشن اندروید

در این ویدیو یاد می‌گیریم که چگونه با یک روش ساده اما استاندارد، اپلیکیشن اندرویدی خود را دو زبانه کنیم.

این ویدیو بخشی از ویدیوهای رایگان آکادمی شریف مهر است، ما در آکادمی شریف مهر به آموزش برنامه نویسی اندروید می‌پردازیم.

ویدیو دو زبانه کردن اپلیکیشن اندروید

 

نحوه‌ی  دو زبانه کردن اپلیکیشن اندروید

در قدم اول باید تمام متن‌هایی که داریم را در فایل string ذخیره کنیم، این متن می‌تواند شامل متن text view ها، متن باتن ها، متن توستی که داریم نمایش می‌دهیم و … باشد.

هم چنین باید کد رنگ‌ها را در فایل color ذخیره کنیم و در سطح اپلیکیشن کد رنگ‌ها را از این فایل انتخاب کنیم.

این دو فایل درون پوشه values قرار دارند و از نوع xml هستند و به ما کمک می‌کنند تا استاندارد نویسی را رعایت کنیم.

وارد فایل string شویم تگ string را باز کنیم یک نام برای متن مورد نظرمان بنویسیم و در نهایت متن مورد نظرمان را تایپ کنیم.

همانند تصویر زیر:

 

روش دوم راحت‌تر و اصولی‌تر است کافی است روی متن مورد نظرمان کلیک کنیم، کلیدهای ترکیبی Alt + Enter را فشار دهیم و از منویی که باز می‌شود Extract string Resource را انتخاب کنیم.

 

 

در پنجره‌ی جدید یک نام برای متن مورد نظرمان در کادر resource name وارد می‌کنیم.

نام باید تماما با حروف کوچک نوشته شود و بین هر کلمه از آندرلاین یا زیر خط استفاده کنیم.

با این کار متن در فایل string به‌صورت خودکار ذخیره و از این فایل نیز خوانده می‌شود.

این فایل را به‌عنوان زبان انگلیسی اپلیکیش در نظر می‌گیریم.

در قدم دوم باید یک فایل برای زبان مورد نظرمان که در این آموزش زبان فارسی است بسازیم.

پس روی پوشه values کلیک راست می‌کنیم از منویی که باز می‌شود new را انتخاب می‌کنیم و در نهایت روی Values Resource File کلیک می‌کنیم.

 

در پنجره‌ی new resource file در قسمت File name یک نام برای فایلمان انتخاب می‌کنیم که دقیقا باید همنام با فایل استرینگ قبلی باشد یعنی strings.

از قسمت Available qualifiers روی Local یا محلی کلیک می‌کنیم و در وسط پنجره روی دکمه‌ای که دو جهت آن به سمت راست است کلیک می‌کنیم.

 

و در بخش Language زبان Persian یا فارسی را انتخاب و در سمت راست روی Any region کلیک می‌کنیم تا اپلیکیشن ما در سطح جهان همه‌ی فارسی زبانها را ساپورت کند.

 

در قدم سوم باید تمام متن‌ها را در فایل strings قبلی کپی کنیم و در فایل strings جدید که مختص به زبان فارسی است Past کنیم.

name را تغییر نمی‌دهیم اما مقدار را باید تغییر یا به بیانی دیگر ترجمه کنیم.

برای مثال اگر در فایل strings قبلی متنی با مقدار hello world داشتیم باید در فایل strings جدید مقدار آن را سلام دنیا بنویسیم.

 

نکته: فایل strings اولیه مختص فقط زبان انگلیسی نیست اما ما به‌طور پیش فرض آن را برای زبان انگلیسی در نظر می‌گیریم.

مراحل دو زبانه کردن اپلیکیشن اندروید تمام شد، اگر زبان گوشی کاربر فارسی باشد به‌طور خودکار تمام متن‌هایی که درون اپلیکیشن می‌بیند فارسی خواهند بود و اگر زبان گوشی کاربر انگلیسی باشد نیز به‌طور خودکار تمام متن‌ها را با زبان انگلیسی مشاهده خواهد کرد.

جمع بندی

در این ویدیو یاد گرفتیم که چگونه با یک روش ساده اپلیکیشن اندرویدی خود را چند زبانه کنیم. برای انجام این کار لازم نیست زبان برنامه نویسی اپلیکیشن را بدانید. همچنین یاد گرفتیم روش استاندارد این است که متن‌های اپلیکیشن را در فایل string ذخیره کنیم و از آنجا بخوانیم حتی اگر قصد نداشته باشیم اپلیکیشن را چند زبانه کنیم.

امیدوارم مقاله چند زبانه کردن اپلیکیشن اندروید بدردتان خورده باشد، هر سوال و ابهامی داشتید حتما در بخش کامنت ها بپرسید. موفق باشید.

خروج از نسخه موبایل