برنامه نویسی چیست؟ توضیح با داستان
در ویدیو زیر با یک داستان جذاب طوری به این سوال پاسخ میدهم که هیچوقت فراموشش نکنید. شما هم میتوانید این داستان را بازگو و برای دوست , والدین یا فرزندتان توضیح دهید.
در ضمن اگر به دنبال مفاهیم پایه برنامه نویسی هستند حتما سری به دوره رایگان آموزش برنامه نویسی آکادمی شریف مهر بزنید.
ویدیو برنامه نویسی چیست؟
اگر شخصی از شما بپرسد برنامه نویسی چیست دقیقا چه پاسخی به او میدهید؟ خیلی بد است اگر در حد اطلاعات عمومی هم هم راجع به این قضیه ندانید. با داستان زیر هم پاسخ این سوال را میفهمید و هم میتوانید آن را برای بقیه تعریف کنید.
داستان حضرت سلیمان
طبق روایات مختلف حضرت سلیمان توانایی صحبت با حیوانات و پرندگان را داشت. احتمالا حضرت سلیمان با یک زبان به خصوصی با حیوانات صحبت میکرد و نه زبان رایج بین مردم.
دقیقا کاری که برنامه نویسها انجام میدهند. برنامه نویسان با یک زبان به خصوص با کامپیوتر صحبت میکنند. بله برنامه نویسان قدرتی دارند شبیه به قدرت حضرت سلیمان.
بعضی از این زبانها ساختار دشواری دارند و شاید برای شروع مناسب نباشند. کدنویسی با این دسته از زبانها اندکی سخت است و ممکن است در ابتدای مسیر شما را دلزده کند، اما جای نگرانی نیست و زبانهای عالی بسیاری مثل کاتلین هستند که شما به کمک آن میتوانید وارد دنیای برنامه نویسی شوید.
سینتکس یا Syntax چیست؟
بعد از اینکه فهمیدیم برنامه نویسی چیست باید بدانید که هر زبان برنامه نویسی سینتکس مخصوص به خودش را دارد. سینتکس یا Syntax شیوه نگارشی است که شما درون یک زبان کدنویسی وارد میکنید. مثلاً زمانی که میخواهید یک عبارت را در زبان کاتلین چاپ کنید، از (” “)println استفاده میکنید. کامپیوتر این دستور شما را سریعاً میفهمد و عبارتی که داخل پرانتز قرار دارد را چاپ میکند.
البته دقیقاً کامپیوتر این دستور را آنطوری که شما مینویسید دریافت نمیکند. همین دستورات نیز به زبان اصلی کامپیوتر که بسیار پیچیده است تبدیل شده و در نهایت کامپیوتر متوجه منظور شما میشود. به همین دلیل زبانهای برنامه نویسی با ما هستند که رنج واردکردن این دستورات را کم کنند.
آشنایی با مفاهیم پایه برنامه نویسی
هر زبان برنامه نویسی یک Syntax مخصوص به خود را دارد که به کمک آن شما دستورات را به کامپیوتر میدهید، اما به این معنا نیست که شیوه کاری هر زبان با دیگری متفاوت است. زمانی که شروع به یادگیری برنامه نویسی میکنید، باید تعدادی از مفاهیم پایه را بیاموزید. چند تا از این مفاهیم در زیر آورده شده است.
نکته : این موارد مفصل در دوره رایگان برنامه نویسی آکادمی شریف مهر توضیح داده شده است.
متغیر
شما در زبانهای برنامه نویسی با مفهومی آشنا خواهید شد به نام متغیر.
متغیر فضایی است که برای ذخیره دادهها کنار گذاشته شدهاست . خب داده چیست؟
مثلاً اعداد صحیح integer هستند و کلمات string در نظر گرفته میشوند. اعداد اعشاری نیز جزو دسته double هستند. تمام این موارد به شما در نوشتن یک کد صحیح کمک میکند.
شرط
شما با استفاده از دستوراتی مانند if میتوانید شرط در برنامه ایجاد کنید. به این صورت که بگویید اگر شرطی برقرار بود، دستور خاصی را اجرا کن.
حلقه
اگر بخواهید بهصورت تکراری یک عمل انجام شود باید از دستوراتی مانند while و for استفاده کنید. این دستورات تا زمانی اجرا میشوند که شرط خاصی برقرار باشد.
کاربرد کدنویسی چیست؟
تا اینجا از اینکه برنامه نویسی چیست گفتیم. اما اصلاً برنامه نویسی چه کاربردی برای ما دارد؟
اپلیکیشنهای تلفن همراه یا رایانه با کمک زبانهای کدنویسی ساخته شدهاند. ما با برنامه نویسی برای موبایل یا کامپیوترها برنامههای کاربردی میسازیم.
ساخت اپلیکیشن اندروید یکی از محبوب ترین و پردرآمد ترین حوزههای برنامه نویسی است.
باید ریاضی بلد باشم؟
بسته به اینکه چه انتظاری از مسیر یادگیری خود دارید پاسخ به این سال متفاوت خواهد بود. اگر بخواهید وارد حوزهای مثل هوش مصنوعی یا یادگیری ماشین شوید بله نیاز است اما اگر بخواهید وارد حوزه برنامه نویسی اندروید شوید صرفا ۴ عمل اصلی یعنی جمع , تفریق , ضرب و تقسیم کفایت میکند.
یادگیری را از کجا شروع کنم؟
امیدوارم تا به الان فهمیده باشید که برنامه نویسی چیست , از اینجا به بعد میتوانید یادگیری را آغاز کنید.
همانطور که در ابتدای این مقاله گفته شد میتوانید با دوره رایگان اموزش برنامه نویسی آکادمی شریف مهر شروع کنید.
درباره امید شریف مهر
ای کاش ۱۰ سال پیش که وارد برنامه نویسی شدم آموزشهایی که الان ضبط میکنم وجود داشتند.
نوشته های بیشتر از امید شریف مهرمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
همه چیز درباره انتشار اپلیکیشن در مایکت + هزینه انتشار برنامه در مایکت
0 تا 100 انتشار اپلیکیشن در اپ استور + قوانین انتشار اپ استور
آموزش انتشار اپلیکیشن در بازار ( قدم به قدم) + قوانین انتشار
همه چیز درباره اپلیکیشن در گوگل پلی: آموزش انتشار + قوانین
0 تا 100 تبلیغات نصب اپلیکیشن (cpi) + مهم ترین مزایا و معایب
بهترین اپلیکیشن کسب درآمد را بشناسید! + چند ایده جذاب
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
عالی دمتون گرم
متشکرم موفق باشی