شغل فریلنسری چیست؟ بررسی تخصصی 2022
آیا طی این روزها برایتان پیش آمده است که شغل کسی را بپرسید و او پاسخ دهد، من یک فریلنسر هستم. شاید کنجکاو باشید که بدانید، فریلنسری چیست و به چه کسانی گفته میشود. این افراد به قولی آقا یا خانم خودشان هستند. آنها هر وقت که بخواهند، کار میکنند و هر وقت که نخواهند، کار نمیکنند. اگر بخواهیم کلمه فریلنسر (Freelancer) را به فارسی برگردانیم، شاید مناسبترین ترجمه آن کلمه “آزادکار” باشد. این افراد به طور مستقیم با شرکتی کار نمیکنند و به صورت آزاد قراردادهایی را انجام میدهند.
نکته بسیار مثبت این کار زمانبندی آن است، به این معنا که موظف نیستند که ساعات از پیش مشخص شدهای از روز را مشغول به کار باشند. در عوض میتوانند هر زمان که مایل بودند، شروع به کار کنند و محصول نهایی را تحویل دهند. به نظر میرسد که این کار برای بسیاری از افراد مناسب باشد، مخصوصاً کسانی که از کارهای خشک و از پیش تعیین شده خسته شدهاند. برای این که متوجه شوید فریلنسری چیست، به چه کسانی گفته میشود و آیا این شغل مناسب شماست یا خیر، با ما همراه باشید.
کلمه فریلنسر (Freelancer) از کجا آمده است؟
پیش از ورود به بحث اصلی، مطلب کوتاهی درباره ریشه اصطلاح فریلنسر ارائه میدهیم. این واژه تاریخچه بسیار جالبی دارد. بسیار جالب است که بدانید، فریلنسرها در ابتدا مزدوران قرون وسطایی در رمان Ivanhoe نوشته والتر اسکات بودند که به هیچ یک از پادشاهان وابستگیای نداشتند، تنها برای پول میجنگیدند و هر کجا که آبشخور بهتری بود، آنجا بودند.
این واژه پس از مدتی وارد فرهنگ لغت آکسفورد شد. حضور ابتدایی این مفهوم به شکل فعل Freelance بود. سپس این کلمه کمکم خانوادهسازی کرد و امروزه علاوه بر فعل، به شکلهای اسم، صفت و جدیداً قید نیز به کار میرود.
فریلنسر کیست؟
برای پاسخ به این پرسش باید ابتدا دانست که فریلنسری چیست. همان طور که در مقدمه نیز اشاره شد، فریلنسری شغلی آزاد است که فرد به صورت پروژهای با شرکتهای مختلف همکاری میکند و از واژه فریلنسر برای معرفی فرد شاغل در این شغل استفاده میکنند.
طبق تعریف فوق، فریلنسر به شخصی گفته میشود که با توجه به نوع تخصص خود، با شرکتها هماهنگ میشود و پروژههایی را برای آنها انجام میدهد. قراردادهایی که فریلنسر با شرکتها میبندد، تنها شامل نوع پروژه، دستمزد و زمان تحویل پروژه هستند و فریلنسر تعهدی درباره نوع اجرای پروژه ندارد. برای مثال، او میتواند نیمه شب یا صبح سحرگاه کار کند. این موضوع به کارفرما مربوط نمیشود و تنها خود فریلنسر است که مشخصکننده این ماجراست.
معمولاً فریلنسرها در حوزههای عکاسی، تولید محتوا، طراحی سایت، طراحی گرافیک، برنامهنویسی به زبانهای مختلف و شغلهایی از این قبیل کار میکنند. فریلنسر کار ثابتی ندارد و مسیرش از پروژه به پروژهای دیگر است. این امکان وجود دارد که این فرد در ابتدای زندگی کاریاش تعداد پروژههای زیادی نداشته باشد، اما پس از مدتی سیل عظیمی از پروژهها به سمتش روانه شود.
این شغل بنا به خواست فرد میتواند تمام وقت یا پاره وقت باشد. معمولاً فریلنسرها در خانه کار میکنند و حتی ممکن است صاحبکار خود را که مدتی طولانی با او همکاری کردهاند، هرگز نبینند.

مزایای شغل فریلنسری
بیایید پس از پاسخ به سؤال فریلنسر کیست و شغل فریلنسری چیست، اندکی هم به مزایای آن اشاره کنیم. این شغل مزایای بسیار زیادی دارد که اینجا تنها به ذکر چند مورد اکتفا خواهیم کرد. نکتهای که پیش از ورود به بحث باید ذکر شود، نسبی بودن مزایا و معایب است. دقت کنید که ممکن است یک ویژگی برای شما جزء عیبها باشد، اما برای بسیاری دیگر بخشی از مزایا به حساب بیاید.
آزادی عمل
همان طور که از نام این شغل برمیآید، اصلیترین نکته فریلنسر بودن آزادی عمل است. این آزادی در جنبههای مختلفی قابل بررسی است. یکی از این جنبهها آزادی در انتخاب زمان و مکان کار است. شما مانند سایر افراد شاغل نیازی ندارید که سر زمانی مشخص در مکانی مشخص باشید و در آخر نیز سر زمانی مشخص محل را ترک کنید.
جنبه دیگر آزادی در انتخاب نوع پروژه است. نیازی نیست که شما هر چه را که میگویند، انجام دهید. شما آزاد هستید که بر اساس سلیقه خود پروژهها را قبول یا رد کنید. جنبه دیگر انتخاب میزان کار است. سایر افراد باید زمان از پیش تعیین شدهای را کار کنند، اما شما میتوانید بر حسب خواست خود پروژهای کمتر یا بیشتری بگیرید و به تبع، مدت زمان کار خود را کم یا زیاد کنید.

زندگی متنوعتر
اگر با افرادی که شغل کارمندی دارند، صحبت کنید؛ احتمالاً به نالیدن از زندگی یکنواخت خود شروع خواهند کرد. کار ثابت و مشخص رمقی برای تفریح در وجود خسته آنها باقی نمیگذارد. این افراد در حسرت یک سفر خوب و طولانیمدت یا سایر تفریحهایی که به آنها دسترسی ندارند، به سر میبرند.
با این وجود، زندگی فریلنسرها اینگونه کسالتبار نیست. آنها میتوانند هر زمانی که میخواند، سفر بروند و در حین سفر خود نیز کار کنند. فرقی ندارد که آنها در سواحل چابهار باشند یا در بیابانهای کشور مصر اوقات خود را سپری کنند. فریلنسرها در همه جغرافیاها میتوانند کار خود را انجام دهند.

صرفهجویی در زمان
از خود بپرسید، فردی که مجبور است ساعت هشت صبح سرکار باشد، باید چه زمانی از خانه خارج میشود. اگر در کلان شهری مانند تهران زندگی میکند، شنیدن پاسخهایی نظیر شش یا شش و نیم صبح اصلاً عجیب نیست. با خود فکر کنید، همین برگشت در ترافیک نیز صورت میگیرد. حال اگر یکی دو ساعت هم برای خستگی کار در نظر بگیریم، این عدد میتواند به روزی پنج ساعت هم برسد. دقت کنید، روزی پنج ساعت زمان تلف شده وجود دارد. فریلنسرها این اتلاف زمان را ندارند و میتوانند پنج ساعت را صرف تفریح یا توسعه فردی خود کنند.

جمعبندی
فریلنسری چیست؟ ممکن است بارها این پرسش را از خود کرده باشید. اصولاً به افرادی فریلنسر گفته میشود که به صورت پروژهای با شرکتهای مختلف همکاری میکنند و بابت هر پروژهای که انجام میدهند، مبلغ مشخصی را دریافت میکنند.
بیایید پس از پاسخ به پرسش فریلنسری چیست، برخی از مزایای آن را نیز برشماریم. فریلنسرها به صورت آزادانه کار میکنند و در خصوص مکان یا زمان کارشان به کسی تعهد ندارند. آنها میزان و نوع پروژههای خود را به دلخواه خود مشخص میکنند. این افراد میتوانند در زمان خود صرفهجویی کنند و با توجه به عدم تعهد خود نسبت به مکان یا زمان کار، به سفر بروند و زندگی متنوعتری داشته باشند.
اگر میخوای برنامه نویسی به صورت رایگان یاد بگیری و اولین اپلیکیشن اندروید خودتو بنویسی پیشنهاد میکنم سری به دوره رایگان آموزش برنامه نویسی بزنی . موفق باشی .
دیدگاهتان را بنویسید