روشهای مختلفی از بازاریابی وجود دارند که هر کدام بازده و تأثیرات مختلفی روی مخاطبان خواهند داشت. در این بین، استفاده از روشهای مبتنی بر تلفنهای همراه به دلیل استفاده زیاد مؤثرتر خواهد بود. بازاریابی اپلیکیشن (App Marketing) یکی از این روشها است. این نوع بازاریابی تکنیکهایی را شامل میشود که توسط توسعهدهندگان و بازاریابان برای تبلیغ اپلیکیشنهای موبایل مورد استفاده قرار میگیرد.
با رشد سریع استفاده از گوشیهای هوشمند، اپلیکیشن مارکتینگ برای کسبوکارهای مبتنی بر نرمافزار بسیار اهمیت پیدا کرده است؛ زیرا افراد میتوانند به واسطه این روش موفقیت خود را در یک بازار بسیار رقابتی تضمین کنند.
بازاریابی چیست و شامل چه مواردی میشود؟
بازاریابی یک مفهوم اساسی در دنیای تجارت بوده که شامل فعالیتهای مختلف با هدف ترویج و فروش محصولات و خدمات گوناگون است. این تکنیک شامل شناسایی نیازها و خواستههای مشتری، توسعه استراتژیها برای برآوردهسازی نیازها و در نهایت، ایجاد ارزش برای مشتریان و سازمانها است. بازاریابی طیف گستردهای از فعالیتها مانند تحقیقات بازار، توسعه محصول، قیمتگذاری، توزیع، تبلیغات و ترویج کالا یا خدمات را شامل میشود.
یکی از اشتباهات رایج این است که بازاریابی و فروش را به عنوان اصطلاحات یکسان و قابل تعویض در نظر میگیرند، در حالی که فروش تنها بخش ضروری از بازاریابی است و عملاً مترادف با آن نیست. فروش بر تراکنش واقعی بین فروشنده و خریدار و همچنین ایجاد معاملات و درآمد متمرکز است. این در حالی است که بازاریابی دامنه وسیعتری را در برمیگیرد که فراتر از فروش است.
به طور کلی، فرایند بازاریابی قبل از آن که محصول یا خدماتی برای فروش وجود داشته باشد، آغاز میشود. این فرایند شامل درک رفتار مصرفکننده از طریق تحقیقات بازار برای شناسایی بازارهای هدف و توسعه محصولاتی است که باید از طریق آنها نیازهای مصرفکنندگان برآورده شود. همچنین بازاریابی شامل تعیین استراتژیهای قیمتگذاری بر اساس تقاضا و رقابت بازار است.
بازاریابی اپلیکیشن یا اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟
مفهوم بازاریابی اپلیکیشن یا اپ مارکتینگ به استراتژیها و تکنیکهای مورد استفاده برای تبلیغ اپلیکیشنهای موبایل به مخاطبان هدف با اهداف بازاریابی گوگناگون مثل افزایش نصب اپلیکیشن اشاره دارد. در عصر دیجیتال امروز که گوشیهای هوشمند به بخش جداییناپذیری از زندگی ما تبدیل شدهاند، این نوع بازاریابی نقش مهمی در تضمین موفقیت و دیده شدن اپلیکیشنهای موبایل ایفا میکند.
اپ مارکتینگ از ساخت اپلیکیشن شروع میشود و با بهینهسازی آن در مارکتها ادامه پیدا میکند. بهینهسازی اپلیکیشن در فروشگاههایی که با نام ASO چیست نیز شناخته میشوند، یکی از جنبههای مهم بازاریابی اپلیکیشن است که به طور قابل توجهی بر کسبوکارهای مبتنی بر نرمافزار تأثیر میگذارد. این بهینهسازی تا زمان اتمام ساخت اپلیکیشن و ارائه آن ادامه پیدا میکند و شامل مواردی از جمله تحقیق و بهینهسازی کلمات کلیدی، اجرای کمپینهای تبلیغاتی هدفمند، بهبود رابط کاربری، تجزیه و تحلیل نظرات کاربران و رقبا میشود.
در اینجا بد نیست نگاهی بیندازیم به تعریف این اصطلاح از سایت معتبر leanplum
Mobile app marketing is a term used to describe the act of marketing to users through an app. From App Store Optimization to in-app messaging, the aim of mobile app marketing is to increase engagement both inside and outside of the app itself. This can be achieved in a number of ways. Typically the best mobile app marketers will employ a whole host of different digital strategies to nurture relationships and build engagement with their apps.
استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل
استراتژی بازاریابی نرمافزار موبایل به مجموعه تاکتیکهایی اشاره میکند که توسط کسبوکارهای مبتنی بر نرمافزار، برای تبلیغ اپلیکیشنهای موبایلی خود و جذب کاربر بیشتر به کار میروند. با وجود میلیونها اپلیکیشن موجود در مارکتهای مختلف مانند اپاستور، گوگلپلی، آمازون، اپتوید و … برای کسبوکارها بسیار مهم است که استراتژیهای بازاریابی مؤثری را در پیش بگیرند تا از رقبای خود متمایز شوند.
یکی از مزایای کلیدی اجرای استراتژی بازاریابی اپلیکیشن موبایل، افزایش نرخ بازدید است. کسبوکارها با تبلیغ اپلیکیشنهای خود از طریق پلتفرمهای مختلفی مانند شبکههای اجتماعی، وبسایتها و تبلیغات آنلاین میتوانند به مخاطبان بیشتری دست یابند و شانس خود را برای جذب کاربران بالقوه افزایش دهند. علاوه بر این، یک استراتژی بازاریابی مؤثر به ایجاد آگاهی از برند و ایجاد اعتبار در تجارتهای مبتنی بر نرمافزار کمک زیادی میکند.
مزیت دیگر این نوع استراتژی بازاریابی، افزایش تعامل و حفظ کاربر است. یک کمپین بازاریابی خوب میتواند به طور مؤثر ارزش نرمافزار را به کاربران منتقل کرده و آنها را تشویق به دانلود و استفاده مکرر از آن کند. به علاوه، کسبوکارها میتوانند از طریق پوش نوتیفیکیشنها و پیامهای شخصیسازی شده، بهروزرسانیها یا پیشنهادهای مرتبط را به مخاطبان انتقال دهند و به این شکل، کاربران را با برنامه خود درگیر نگه دارند.
روشهای بازاریابی اپلیکیشن
با وجود تعداد بالای رقبا و میلیونها اپلیکیشن موجود در فروشگاههای مختلف، نمایش نرمافزار به مخاطب کار سادهای نیست. به همین دلیل، برای توسعهدهندگان ضروری است که از روشهای بازاریابی مؤثر برای متمایز شدن خود از رقبا استفاده کنند. روشهای مختلفی در بازاریابی اپلیکیشن استفاده میشوند که در این بخش 7 مورد از کاربردیترین آنها را معرفی میکنیم.
1- تکنیک ریفرال مارکتینگ
یکی از بهترین روشهای آپ مارکتینگ، استفاده از برنامههای ریفرال است. این برنامهها از روش بازاریابی دهان به دهان استفاده میکنند و به کاربران فعلی این امکان را میدهند تا نرمافزار را برای دانلود و استفاده به دوستان و خانوادههای خود معرفی کنند. کافی است در قسمتی از نرمافزار کد دعوتی قرار دهید تا کاربران با معرفی آن به دوستان و آشنایان خود از برخی تخفیفات استفاده کنند و به این صورت، تعداد دانلود نرمافزار شما نیز افزایش یابد.
سایت zhaket.com درباره اهمیت استفاده از ریفرال مارکتینگ این چنین می گوید:
روش های سنتی بازاریابی بسیار زمان بر هستند. آن ها برای یافتن و تجزیه و تحلیل داده ها ، ایجاد و طراحی کپی ، نقشه برداری از استراتژی ها و نوشتن کپی به زمان و تلاش قابل توجهی نیاز دارند.
اما در مورد برنامه های ارجاع اینطور نیست. مراجعه به دوست برای راه اندازی به زمان معقولی نیاز دارد. در واقع ، این مشتریان هستند که به دیگران رجوع می کنند و کار اصلی را انجام می دهند. همچنین برای بررسی پیشرفت نیازی به نظارت فشرده نیست. تا زمانی که ساختار ارجاع و امتیاز و پاداش مشتریان فراهم باشد، با اختیار خود اجرا می شود.
2- استفاده از شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی مختلف مانند توییتر، اینستاگرام، تلگرام و … فرصت بینظیری را برای کسبوکارها فراهم میکنند تا محصولات یا خدمات خود را به بازار عرضه کنند. یکی از حوزههایی که شبکههای اجتماعی در آن تأثیر قابل توجهی دارند، بازاریابی اپلیکیشن است. کسبوکارها میتوانند با میلیونها کاربر فعال در این پلتفرمها از طریق تبلیغات هدفمند و پستهای حمایت شده مخاطبان بیشتری را نسبت به قبل جذب کنند.
3- بهینهسازی نرمافزار برای اپاستورها
بهینهسازی اپلیکیشن برای اپاستورهای مختلف نیز نقش مهمی در موفقیت اپلیکیشن مارکتینگ ایفا میکند. این تکنیک با روشهایی مانند بهینهسازی عنوان، توضیحات و کلمات کلیدی مرتبط، استفاده از تصاویر جذاب، تجزیه و تحلیل مداوم رفتار کاربر و تعامل با آنها انجام میشود و تأثیر زیادی در جذب مخاطب خواهد داشت.
4- استفاده از سیستم تبلیغاتی گوگل ادز (Google Ads)
پلتفرم Google Ads تحولی بزرگ در اپلیکیشن مارکتینگ و سایر روشهای بازاریابی ایجاد کرده است و تأثیر قابل توجهی بر موفقیت آنها دارد. با استفاده از این پلتفرم، کسب و کارها میتوانند به طور مؤثر به کاربران بالقوهای دسترسی پیدا کنند که به احتمال زیاد به برنامه آنها علاقهمند هستند. استفاده از فرمتهای تبلیغاتی مختلف، بررسی شاخصهای کلیدی عملکرد مانند نرخ کلیک و نرخ تبدیل، صرف هدفمند بودجه و ایجاد کمپینهای تبلیغاتی مؤثر از مزایای گوگل ادز به شمار میآیند.
یکی دیگر از روش های بازاریابی اپلیکیشن که رقیب اصلی تبلیغات کلیکی به حساب می آید، تبلیغات نصب اپلیکیشن (CPI) است. برای آشنایی با این نوع تبلیغات و مزایا و معایب آن مقاله پیشنهادی ما را حتما مطالعه کنید.
5- همکاری در فروش
همکاری با شرکتهای مختلف نقشی حیاتی در موفقیت فروش یا بازاریابیهای وابسته به آن دارد، به ویژه در دنیای پرشتاب بازاریابی اپلیکیشن! همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ شامل تبلیغ محصولات یا خدمات شما از طریق شرکتی است که در ازای کسب کمیسیون، فروش محصولات شما را انجام میدهد. توجه داشته باشید که استفاده از این روش مستلزم تحقیقات کامل در خصوص رفتار بازار، درک نیازهای مصرفکننده، ایجاد اعتماد با مخاطبان و تولید محتوای ارزشمند است که باعث ایجاد نرخ تبدیل بالا میشود.
6- بهبود رابط کاربری
یکی از بهترین روشهای بازاریابی اپلیکیشن که تأثیر زیادی در حفظ کاربر و جذب مخاطبان بیشتر دارد، بهبود تجربه کاربری یا UX نرمافزار است. تجربه کاربری در زمینه اپ مارکتینگ از سهولت پیمایش گرفته تا جذابیت بصری و عملکرد اپلیکیشن را شامل میشود. تجربه کاربری مناسب نه تنها رضایت کاربر را افزایش میدهد، بلکه نقش مهمی در افزایش دانلود و تعامل مخاطب با نرمافزار خواهد داشت.
7- انتشار رپورتاژ در سایتهای معتبر
یکی از مؤثرترین روشهای اپلیکیشن مارکتینگ تبلیغات است. با توجه به این که تبلیغات هزینههای بالایی را در بر دارد، استفاده از تکنیکهای مناسب و انجام روشهای بهینه از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی از بهترین روشهای تبلیغ اپلیکیشن انتشار ریپورتاژ در سایتهای معتبر است. بر خلاف تبلیغات سنتی که اغلب به عنوان تبلیغات فروش مطرح میشوند، رپورتاژ آگهی ها اطلاعات ارزشمندی را در مورد ویژگیها، مزایا و تجربیات کاربر ارائه میدهند. این رویکرد به کاربران اجازه میدهد تا را بر اساس بررسیهای واقعی تصمیمات آگاهانهای اتخاذ کنند.
جمعبندی
اپلیکیشن مارکتینگ یک جزء حیاتی برای موفقیت کسبوکارهای مبتنی بر نرمافزار است. اصلا دلیل بوجود آمدن بهترین اپلیکیشن های کسب درامد هم همین است. این نوع بازاریابی در جذب بیشتر کاربران بالقوه تأثیر زیادی دارد و در عین حال، تعامل و وفاداری را در بین کاربران موجود تقویت میکند. علاوه بر این، فرصتهایی را برای استراتژیهای کسب درآمد مؤثر نیز فراهم میکند که باعث رشد کسبوکار در بازارهای رقابتی خواهد شد. به همین دلیل، استفاده از روشهای مختلف بازاریابی اپلیکیشن که در این مقاله معرفی شد، نقش مهمی در استراتژیهای تجاری و موفقیتهای کسب و کار شما خواهد داشت.
سوالات پر تکرار شما
اپلیکیشن مارکتینگ چیست؟
بازاریابی اپلیکیشن یا Application Marketing به فرآیند ایجاد کمپینهای بازاریابی با اهدافی مثل توسعه ی اپلیکیشن، افزایش تعامل با کاربران و حفظ کاربران سابق گفته می شود
روشهای بازاریابی اپلیکیشن چیست؟
از روش های بازاریابی اپلیکیشن میتوان به بهینه سازی برای اپ استورها (ASO)، ریفرال مارکتینگ، استفاده از شبکههای اجتماعی، استفاده از گوگل ادز ، همکاری در فروش و … اشاره کرد.